Den billiga FPV Microquaden

Plötsligt händer det.

En RTF, FPV inkl barn-goggles för 600kr?
e013

Beställde en och fick den 5-8 dagar senare.

Så upptäcker jag att den där vanliga batterikontakten inte alls var vanlig… . För jag har då liggandes 9 st 200mAh batterier från e-flite, medan det i stort sett förutom ebay är omöjligt att få tag på e013 batterier med den konstiga kontakten. Så istället tänkte jag löda på en som passar batterierna. Sagt och gjort. Spännande att se om det blir bättre tryck, sätter i batteriet, och då visar det sig, att de där varningarna man hört i tre år om att vissa batchar av kabelstumpar man köper från kina, är polvända., såååå… FC, vtx och Kamera bränd… suck.

Men en glimt hopp…. Förra året gick jag på niten qx70.  Lät som en skördetröska, flög ibland och gick sönder direkt. Dålig ram. Men FCn funkade, och kameran. Och så hade jag ett pack med ”crazy fast” motorer.

Så nu har jag byggt ihop den igen, och den flyger väl lika bra som innan med tanke på att den nu har en jättetung cloverleaf istället för en liten antennstump. Frågan är hur mycket sämre video får jag om jag byter och därmed går ner 1.5 gram i vikt.

Vikt med batteri 28.9g, utan 21.3g.

23432898_10154810017006640_124570261_o

Kan jag rekommendera den då.
Man får lite vad man betalar för.
Men det är ohyggligt billigt.
För ungefär  samma pengar som en video-hubsan på teknikmagasinet får du denna. 620 inkl frakt. Har du goggles, då blir det ca 400kr med frakt. Och för de pengarna är den värd besväret.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s